Kylmäsavulohi-skagen – Skagenröra med kallrökt lax
Lumisadetta ja pakkasta ulkona, niin kyllä maistuu hyvältä uuniperuna kylmäsavulohi skagen-täytteellä. Sama täyte maistuu myös loistavasti saaristolaislimpun päällä.
På svenska längre ner!👇
Kylmäsavulohi-skagen:
1 prk sitruuna-tilli-ranskankermaa
120 g smetanaa
½ sipuli hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
½ tl mustapippurirouhetta
½ tl sokeria
1 dl hienonnettua tilliä
2–3 rkl mustaa Cavi-artia
300–400 g kylmäsavulohta pilkottuna
Pilko kylmäsavulohi ja sipuli sekä tilli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja maista, tarvitseeko lisätä suolaa. Anna makuuntua jääkaapissa muutaman tunti.
Kuvat ja tekstit: Irina
Irinan keittiössä kotisivu – I Irinas kök hemsidan
Irinan – Irinas Instagram
https://www.instagram.com/irinapelkkala/
Snöfall och kyla utomhus, så smakar ugnspotatis med fyllning av skagenröra med kallrökt lax riktigt gott. Samma fyllning smakar också utmärkt på skärgårdsbröd.
Skagenröra med kallrökt lax:
1 burk creme fraiche citron-dill
120 g smetana
½ lök, finhackad
1 msk citronsaft
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk socker
1 dl finhackad dill
2–3 msk svart Cavi-art
300–400 g hackad kallrökt lax
Hacka kallrökt lax, lök och dill fint. Blanda alla ingredienser och smaka av om det behövs mer salt. Låt smakerna mogna i kylskåpet i några timmar.
Texter och bilder: Irina