Yrityskuvassa Ostajan Onni I företagsbilden

Daniel Hautaoja
Kuvat-Bilder: Ostajan Onni

Kuka olet? – Vem är du?
– Daniel Hautaoja.

Mikä on yrityksen nimi? – Vad heter företaget? Mikä on yrityksen nimi?
– Ostajan Onni.

Ostajan Onni kotisivu-hemsidan

Milloin yritys on perustettu? Kuka on perustaja? – När är företaget grundat? Vem är grundaren?
– Isäni Jan Hautaoja perusti yrityksen 2009, ja 2015 toiminta on siirtynyt minulle.
– Min pappa Jan Hautaoja grundade företaget 2009 och 2015 övergick verksamheten till mig.

Missä (kylässä) yritys toimii? – Var (i vilken by) finns företaget?
– Sepänkylän keskustassa, Agnesintiellä.
– I Smedsby centrum, på Agnesvägen.

Mikä on yrityksen toimiala? – Inom vilken branch är företaget verksam?
– Sekatavarakauppa, maahantuonti ja tukkumyynti.
– Diversehandel, import och grossistförsäljning.

Mitkä ovat yrityksen tuotteet? – Vilka är företagets produkter?
– Tavallisista talous- ja käyttötavaroista kausituotteisiin, esimerkiksi kesällä kukkia ja puutarhatuotteita, talvella linnunruuat ja lumityökalut ovat suosittuja.
– Vi har brett utbud, allt från vanliga hushålls- och bruksartiklar till säsongsprodukter, till exempel på sommaren säljer vi blommor och trägårdsprodukter och på vintern är fågelmat och snöverktyg populära.

Miten liikeidea syntyi? – Hur fick ni företagsidén?
– Toiminta aloitettiin vuonna 2009, kun perustettiin popup- ja outlet-myymälä, joka kuitenkin vakiintui ja ajan saatossa toiminta on hakenut nykymuotonsa kivijalka- ja verkkokaupana.
– Verksamheten startades 2009 då det grundades en popup- och outletbutik som så småningom fick sin nuvarande form som en specialaffär och nätbutik.

Miten viimeaikaiset kriisit ovat vaikuttaneen tai tulevat vaikuttamaan yrityksenne toimintaan? – Vilka slags effekter har de senaste tidens kriser haft och kommer att ha till ert företags verksamhet?
– Koronapandemian alussa kauppa hiljeni hetkeksi, mutta palasi pian normaaliksi. Tuotevalikoimaa on muokattu kysynnän mukaan, alussa tuli maskit, käsidesit ja suojahanskat. Nyt energiahintojen noustua energian säästöön liittyvät tuotteet ovat tulleet valikoimiimme. Myös myymälän valaistus on uudistettu ledeiksi ja kylmälaitteiden käyntiaika vähennetty energian säästämiseksi.
– I början av coronapandemin blev handeln tillfälligt tyst, men återgick snart till det normala. Produktsortimentet har anpassats efter efterfrågan: först munskyddar, handsprit och skyddshandskar. Just nu, eftersom energipriserna har stigit, har produkter som sparar energi inkluderats i urvalet. Också belysningen i butiken har förnyats till leds och driftstiden för kylutrustningen har minskats för att spara energin.

Mitä kehityssuunnitelmia yritykselle on? – Hurdana utvecklingsplaner har ni för företaget?
– Verkkokauppaa kehitetään jatkuvasti ja tuotevalikoimaa muokataan kysynnän mukaan. Kehitämme ilmalämpöpumppujen myyntiä ja tarjoamme myös asennuspalveluita yhteistyökumppaneidemme välityksellä, tällä hetkellä asennuksen saa jo parissa viikossa. Airam Smart valaistus-, kauko-ohjaus- ja turvatuotteiden tuoteperhe on tullut uutuutena valikoimiimme ja esittelemme niiden toimintaa mielellämme.
– Vi utvecklar näthandeln ständigt och produktsortimentet ändras enligt efterfrågan. Vi utvecklar försäljning av luftvärmepumpar och erbjuder också installationstjänster via våra samarbetspartners. Just nu kan man få installationen inom ett par veckor. Airam Smart belysnings-, fjärrkontrolls- och säkerhetsprodukter är en ny produktfamilj i vårt sortiment och vi visar gärna hur de fungerar.

Mitä muuta haluatte kertoa yrityksestänne? – Vad annat vill ni berätta om ert företag?
– Valikoimiimme kuuluu myös Eskaron laadukkaat kotimaiset maalit, jotka saat meiltä sävytettynä nopeasti mukaasi. Sävytys onnistuu kaikkien värikarttojen mukaan.
– Vi har också Eskaros inhemska färger av god kvalitet i vårt sortiment. De kan tonas enligt alla färgkartor och så får kunden den önskade färgen snabbt med sig.

Mikä on suosikkipaikkasi Mustasaaressa? – Vilket är ditt favoritställe i Korsholm?
– Lounaalla viihdyn Mikki´s Grillillä ja Zorro Pizza -pizzeriassa.
– På lunch trivs jag i Mikki’s Grill och i Zorro Pizza.

One thought on “Yrityskuvassa Ostajan Onni I företagsbilden

  1. On se hyvä että Sepikses on tällainen sekatavarakauppa josta saa monenmoista tarvekalua ja tuotetta.Eipähän tarvi aina lähteä tuonne vaasanpuolelle rahojaan kantamaan.Meikäläisellä ihan tässä polkupyörämartkan päässä,ei tarvi aina autolla lähteä asioolle.Myös apostolinkyydillä voi käydä asioolla.Hyvä juttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *