Esa Siren: Äänisen tuhopartiot

Sotaromaani Äänisen iskujoukosta ja kaukopartiosta jatkosodassa

Esa Sireniä pidetään sukupolvensa parhaana sotakirjailijana. Hänen 19. romaaninsa kertoo talven 1942 tapahtumista Äänisjärven itäpuolella. Sotilaat saavat rajun vanginsieppausretken jälkeen käskyn kasata uusi 94 miehen partio, jonka tehtävänä on hiihtää Äänisen yli, iskeä Vodlajoella Salskin kylään ja tuhota joelle talveksi ankkuroidut proomut ja alukset. Retki oli suunniteltu puutteellisesti. Lisäksi partionjohtajan ja yksittäisten miesten tekemät virheet tekevät retkestä yhden koko jatkosodan järkyttävimmistä.

Esa Siren (s. 1948) on kotoisin Kouvolasta, ja hänellä on takanaan ura jääkiekkovalmentajana. Siren kiinnostui sotakirjallisuudesta jo koulupoikana. Hänen kirjojaan on myyty yli 340000 kappaletta, ja hän on vakiinnuttanut paikkansa menestyksekkäänä sotakirjailijana. Hän on palkittu Kaarlen palkinnolla tammikuussa 2021. Sirenillä on kirjailijasivut Fascebookissa nimellä Sotakirjailija Esa Siren.

Esa Sirenin kaikki teokset ovat tulleet luetuiksi jotakuinkin ilmestymisjärjestyksessä Mustasaaren pääkirjaston hyllystä. Jonkun niistä olen itsekin pyytänyt tilaamaan.

H . Ruokolainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *