Vappujuhla Stundarsissa – Förstamajfesten på Stundars

Stundars juhli kevättä perinteisellä laulua ja orkesterien esiintymisiä sisältävällä vappujuhlalla ravintola Hemmerin ulkopuolella. Sulvan puhallinorkesteri, Johanna Lönngren ja Black Islanders esiintyivät lavalla.

Cirkas Café paistoi lättyjä, ravintola Hemmerissä oli vappubuffet, myynnissä oli paikallisia ruoka- ja käsityötuotteita ja grillimakkaraa. Kahvin- ja Stundarsin-possujen myyntiin oli perinteisen pitkät jonot.

Museokylän leikkitilat olivat avoinna, ja pihalla oli poniratsastusta. Mustasaaren 4H järjesti auringonkukka- ja kurpitsakilpailun. Osallistuja sai koristella oman viljelypurkkinsa ja sitten kylvää siemenet. Voittaja on se, joka voi syksyllä esitellä suurimman auringonkukan ja kurpitsan. Pohjanmaan kaniinihyppijät oli myös paikalla – ja tyylikkäät veteraaniautot.

Navetassa avattiin Martina Uthardtin taidenäyttely.

Jane Trygg-Kaipiainen

Artikkelikuva-Artikelbild: Esiintymislavalla Black Islanders. – På scenen Black Islanders.

På svenska längre ner!👇

Perinteisen pitkä jono Stundars-possujen luo. – En traditionellt lång kö till Stundarsgrisarna.
Possu pussiin! – Grisen in i påsen!
Auringonkukka- ja kurpitsakilpailu. – Solros- och pumpatävling.
Veteraaniautoja. – Veteranbilar.

Stundars firade våren med en traditionell förstamajfest med sång och orkestrar utanför restaurang Hemmer. Solf blåsorkester, Johanna Lönngren och Black Islanders uppträdde på scenen.

Cirkas Café stekte plättar, restaurang Hemmer hade förstamajbuffét, lokala hantverks- och matprodukter var till salu och det fanns grillkorv. Och det fanns traditionellt långa köar till kaffeserveringen med färska Stundarsgrisar.

I museibyn var lekutrymmen öppna och det fanns ponnyridning. Korsholms 4H ordnade en solros- och pumpatävling. Man fick dekorera sin egen odlingsburk och sedan så solros- och pumpafrön. Vinnaren är den som på hösten kan visa den största solrosen och pumpan. Österbottens kaninhoppare var också på plats – och stiliga veteranbilar.

I fähuset öppnades Martina Uthardts konstutställning.

Jane Trygg-Kaipiainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *