Kantarellipiirakka – Kantarellpaj
Kantarellipiirakka
På svenska längre ner!👇
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl timjamia
100 g voita
Nypi ainekset tasaiseksi ja lisää joukkoon 3 rkl kylmää vettä. Sekoita taikinaksi. Anna levätä hetki jääkaapissa. Levitä leivinpaperin päälle piirakkavuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 min.
Paista paistinpannulla noin 1–1,5 litraa tuoreita kantarelleja. Paista toisella pannulla paketti viipaloituja pekoneita, 1/3 kesäkurpitsaa pilkottuna, pilkottu suippopaprika, yksi viipaloitu sipuli ja viipaloi solo-valkosipuli. Paista näitä hetki. Levitä paistetun pohjan päälle.
Päälle:
3 kananmunaa
1 dl parmesaania
1 dl juustoraastetta
2 dl kermaviiliä
1 prk ruokakermaa
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä tasaisesti täytteiden päälle. Levitä ihan lopuksi vielä 1 dl juustoraastetta pinnalle.
Paista 200 asteessa, kunnes pinta saa väriä, noin 20 min.
Kuvat ja tekstit: Irina
Irinan keittiössä kotisivu – I Irinas kök hemsidan
Irinan – Irinas Instagram
https://www.instagram.com/irinapelkkala/

Kantarellpaj
Botten:
3 dl vetemjöl
1 dl riven parmesan
1 tsk timjan
100 g smör
Nyp ihop till en smulig deg och tillsätt 3 msk kallt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila en stund i kylskåp. Tryck ut degen i en pajform klädd med bakplåtspapper. Förgrädda botten i 200 grader i ca 10 minuter.
Stek ca 1–1,5 liter färska kantareller i en stekpanna. Stek i en annan panna ett paket skivad bacon, 1/3 zucchini i bitar, en strimlad spetsig paprika, en skivad lök samt en skivad solovitlök. Fräs en stund och fördela sedan blandningen ovanpå den förgräddade pajbottnen.
Fyllning:
3 ägg
1 dl parmesan
1 dl riven ost
2 dl gräddfil
1 burk matlagningsgrädde
Rör ihop fyllningen och häll den jämnt över kantarell- och baconblandningen. Strö till sist ytterligare 1 dl riven ost överst.
Grädda i 200 grader tills ytan fått fin färg, ca 20 minuter.