Käsityöruokamatka – Mathantverksresan

Mustasaaren vapaa-aikatoiminta järjesti käsityönä tehdyistä ruoka-aineista kiinnostuneille bussimatkan, jonka aikana käytiin Otto Gårdilla Pensalassa ja Jeriko Gårdin kiviuunileipomossa Ala-Ähtävällä.

På svenska längre ner!👇

Otto Gårdilla viljellään luonnonmukaisesti, eikä tuotteissa ole lisäaineita. Tilalla halutaan säilyttää viljassa oleva maku ja ravintoaineet. Tähän päästään käyttämällä heidän kivimyllyään, joka jauhaa hellästi koko jyvän. Sen jälkeen jauho sihdataan, jotta saadaan eri käyttötarkoituksiin sopivaa jauhoa. Otto Gårdilla on näiden erilaisten jauhojen myyntiä.

Jeriko Gårdilla on leipomo, jossa leivotaan pitkään kohotetuista taikinoista. Puilla lämpiävässä kiviuunissa paistetaan tilalla viljellystä viljasta leivotut leivät suoraan kivipohjalla. Näin ne saavat rapean kuorensa ja ainutlaatuisen makunsa. Leipomossa leivotaan myös muita leivonnaisia, kuten pullia, ja Jeriko Gårdilla on kahvila.

Matkalla käytiin lisäksi Pietarsaaressa Sundin Puutarhassa, yhdessä Suomen kauneimmista ja monipuolisimmista puutarhakeskuksista, jolla on oma 2500 m² viljelyala. Siellä kasvatetaan perennoja, kesäkukkien ja vihannesten taimia sekä yrttejä.

Otto Gårdin omistajat / Otto Gårds ägare Inge-Gerd ja/och Kaj Nylund.
Kivimylly. – Stenkvarn.
Otto Gårdin tuotteita. – Otto Gårds produkter.
Jeriko Gårdin Markus Smeds. – Jeriko Gårds Markus Smeds.
Jeriko Gårdin leipomon tuotteita. – Jeriko Gård bageriets produkter.
Jeriko Gårdin kukko ja kana. – Jeriko Gårds tupp och höna.

Korsholms fritidsverksamhet ordnade en bussresa för personer intresserade av hantverksmat. Under resan fick man besöka Otto Gård i Pensala och Jeriko Gårds stenugnsbageri i Ytteresse.

Otto Gård odlar ekologiskt och produkterna är fria från tillsatsämnen. De vill bevara smaken och näringen som finns i spannmålen och uppnår detta med stenkvarnen som skonsamt maler hela kornet. Därefter siktas mjölet för att få fram olika slags mjöl för olika behov. På Otto Gård finns försäljning av dessa olika mjölsorter.

På Jeriko Gård finns ett bageri. Där bakar man med långjästa degar. De har en vedeldat stenugn där bröden bakade på spannmål som odlats på gården gräddas direkt på stenhällen. Då får bröden sin knapriga skorpa och unika smak. Det bakas också andra bakverk så som bullar, och Jeriko Gård har ett café.

Därtill besökte man Sunds trädgård, ett av Finlands vackraste och mest mångsidiga trädgårdscenter som har en egen odling på 2500 m² där det drivs perenner, sommarplantor, örter och grönsaksplantor.

Infon yhteistyökumppanit 2025 – Infos samarbetspartner

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *